Call: 0878 666 354 | Email: info@deni11.com

Сминдух млян 0.050 кг

1.48 лв.

10 бр стек

Описание

10 НЕВЕРОЯТНИ ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА СМИНДУХ

Сминдухът е много достъпно растение. Използва се както като подправка, така и заради изключителните си лечебни свойства. Листата и семената му имат горчив вкус и традиционно се използват в индийската кухня. Използван в малки количества обаче, сминдухът придава на ястията приятни аромат и вкус.

Безброй са лечебните свойства на сминдуха. Съставът му е богат на протеини, фибри, витамин С, ниацин, калий, желязо и алкалоиди. Растението е източник и на диосгенин – съединение с подобни на естраогена и стероидните сапонини свойства. Диосгенин стимулира синтеза на собствен естроген, спомага за понижаване на холестерола и подобрява микроциркулацията на кръвта.

Всичко това превръща сминдуха не само в лечебно, но и в поддържащо женската красота средство.

Тук можете да научите поне 10 причини, поради които терапията със сминдух е силно пожелателна и дори препоръчителна!

 1. Сминдухът стимулира производството на кърма. Поради наличието на диосгенин в състава си, растението горещо се препоръчва за всички кърмещи жени.
 2. Тъй като предизвиква маточни контракции, сминдух улеснява процеса на раждане.Известно е също, че той намалява интензивността на родилните болки.Внимание: ако сте бременна или планирате бременност, не прекалявайте с употребата на сминдух под каквато и да било форма. Прекомерният прием на сминдух може да увеличи риска от преждевременно раждане или спонтанен аборт.
 3. Поради наличието на диосгенин и изофлавони в състава си, сминдухът се препоръчва срещу редица типично женски проблеми. Той облекчава симптомите надискомфорт и менструални спазми при ПМС, облекчава състоянието при менопауза и тушира усещането за „горещи вълни”, и предотвратява честите смени на настроенията.

*В пубертета, както и през периодите на бременност и кърмене, жената страда от недостиг на желязо. Точно тогава приемът на сминдух може чудесно да компенсира тази липса, давайки на организма необходимото.

 1. Ако искате да увелчите гърдите си, не е нужно да се подлагате на опасни хирургични интервенции. Сминдухът може съвсем реално да реши този проблем! Този ефект се дължи на способността на сминдуха да стимулира естрогеновия синтез.
 2. Съвременните изследвания са показали, че сминдух контролира нивата на холестерол, и особено на липопротеините с ниска плътност (LDL).
 3. Семената на сминдуха са източник на галактоманан, което превръща сминдуха в ефективно средство срещу сърдечно-съдови проблеми. Приемът на сминдух понижава риска от сърдечен удар, а благодарение на богатото си на калий съдържание, сминдух контролира кръвното налягане и благоприятства нормалния сърдечен ритъм.
 4. Сминдух има големи ползи и за хората с диабет. Галактоманана, съдържащ се в сминдуха, намалява интензитета на захарната абсорбция в кръвта.
 5. Сминдухът извежда вредните токсини от тялото, облекчава храносмилането и ефективно противодейства на запека.
 6. Отлично средство срещу киселини.
 7. Благодарение на богатия си състав, сминдух облекчава кашлицата, понижава температурата и успокоява възпаленото гърло.
 8. Благодарение на богатото си на фибри (сапонини, слузни вещества и др.), сминдух може ефикасно да възпрепятства развитието на рак на дебелото черво.
 9. Много добра новина! Сминдух потиска апетита!
 10. Сминдухът е много добър лек и против кожни възпаления и белези.