Call: 0878 666 354 | Email: info@deni11.com

Промоция!

Пчелен мед Акация,Липа 0,750 кг

13.00 лв. 11.00 лв.

Не съдържа консерванти.


Със специфичния си нежен аромат, много приятен вкус, и много бавното си кристализиране aкациевия мед е един от най-предпочитаните. Най-големи количеста акациев мед се добива в Северна България. Дървото акация е добре познато, цъфти през май-юни в зависимост от надморската височина, цветовете му са бели, големи и гроздовидни със силен аромат.
В България съществуват няколко вида акация, но най-разпространената е Robinia pseudoacacia L. и от нея се събират най-големите количества акациев мед. Дървото на акацията е добре познато. Акацията расте много бързо. Достига на височина до 25 м, а на възраст до 100 години. Акациевия мед е един от най-скъпите медове на пазара, това е така защото се добиват малки количества от този елексир, а разходите и рисковете на пчеларите са доста високи. Благоприятни природно-климатични условия за събиране на акациев мед в Северна България има рядко, средно веднъж на 4 – 5 години. За отделянето на нектар е необходимо да има влага. Богатството на плодова захар, бавната

ичните му характеристики, както и по-ниското му поленово съдържание, това са само малка част от плюсовете на меда. Медът е подходящ за деца, диабетици, при жлъчни проблеми, безсъние. Препоръчва се при стомашно-чревни проблеми заради съдържанието му на фруктоза, но в умерени количества. Акациевия мед действа успокояващо и на нервната система. Пчелния мед не е регламентирано лечебно средство, но дневната доза от 60-100г. е нормална за организма който по този начин си набавя нужните въглехидрати. Акациевия мед се усвоява бързо от огранизмът в много малко случай дава алергични реакции, затова е толкова предпочитан от всички.Пчелния мед като цяло е прекрасно лечебно и хранително средство в комбинация с други храни.

Category:

Описание

Пчелен мед 100 % натурален акация.

Допълнителна информация

Тегло 0.750 kg