Call: 0878 666 354 | Email: info@deni11.com

Пчелен клей 0.010 гр

5.50 лв.

Не съдържа консерванти .

 

В последно време, доста се говори за прополисa, това никак не е случайно. Той наистина е доста полезен продукт. Прилагането му вътрешно за язвени болести и засилване на имунитета са вече доказани. но се прилага и външно – парадонтоза, гингивит, херпеси, наранявания… Това е само малка част от местата на които може да се прилага. Прополисът има забележителноантивирусно въздействие, той има комплексно влияние върху повечето извесни вируси. Негово много важно качество е че бактериите не се адаптирът към него. Прополисът (от гръцки „προ“ +“πολις“ – „пред града“, „защита на града“), наричан още клей, е смес от смоли, восък и прашец от пъпки и цветове на растенията, обогатена с ензими и подложена на млечно-кисела ферментация в храносмилателната система на пчелите.

Прополисът съдържа витамини, етерични масла, минерални соли, микроелементи, хормони и ферменти. Той е смолисто вещество с блестящ тъмно-жълт до кафяво-зелен цвят. Прясно изваден от кошера представлява мека, лепкава маса. Ароматът, физическите и химическите свойства зависят главно от вида на растенията. Прополисът има приятен аромат на растителни пъпки, мед и восък, възгорчив и лют вкус и потъмнява при продължително съхранение. При горене отделя приятна миризма на смола, а при затопляне бързо омеква и става удобен за обработка. При стайна температура се втвърдява, а при по – ниска става крехък. Обикновенно се топи при 80-105 градуса по C. Важно е да се знае, че прополисът от различни географски райони може да има различен химичен състав и съответно да се проявят някои разлики в биологичната активност.
Този пчелен продукт е с уникални качества, както за живота в пчелния кошер, така и при приложение в медицината. Пчелите го използват като балсамиращо вещество, като дезинфектант, подходящ и за обеззаразяване на въздуха в кошера.
Прополисът се разтваря слабо във вода и по-добре в органични разтворители. Разтворимостта му в етилов алкохол е до 70-80%.
Събран от растенията и донесен в кошера, прополисът запазва всичките си свойства: противомикробни, противовирусни, противоплесенни, противорадиационни, т.е има изразено мощно антибиотично и антимикотично действие. Освен това има дезинфекционно, обезболяващо и имуностимулиращо действие. Точно това му качество се използва и от хората за лечение и профилактика на много болести. Понижава нивата на холестерол в кръвта и повишава броя на червените кръвни клетки. Много добър естествен лечебен продукт, тъй като напълно отговаря на принципа за лекарствата – преди всичко да не вреди. Единственият риск е алергична реакция, която се наблюдава при около 5% от хората.

Описание

Пчелен клей

Допълнителна информация

Тегло 0.010 kg