Call: 0878 666 354 | Email: info@deni11.com

Пчелен мед – Липа 0.250 кг .

4.25 лв.

Не съдържа консерванти.

 

Реколта 2016 Г .
Ограничено количество .
Пчелен мед от екологично чист район .
Гр. Априлци , С.Боаза

Описание

 

 

Липов пчелен мед – вълшебство от природата!

Липовият мед е един от най-традиционните видове мед, използвани в българската народна медицина. Той оказва изключително благотворно въздействие върху болести на дихателната система, простуди, заболявания на стомашно-чревния тракт и сърцето, а освен това е безценен за общо укрепване, тонизиране на организма и повишаване на имунитета.

Ароматът му е много спрецифичен и не може да се обърка с тези на другите видове мед. На вкус е плътен и наситен, оставящ приятен послевкус. До някаква степен напомня на мирисът на цъфналите липови дървета, които ухаят така приятно през пролетта.Има приятен, златистожълт цвят (понякога светложълт или дори прозрачен) и е предпочитан от много хората заради редкия гликозид, който съдържа и който му придава потогонно и секретолитично действие, както и свойствата на диуретик.

Липовият мед най-често се добива от цветовете на най-разпространената на територията на България липа – сребролистната. Тя е и единствената, която вирее в населени места (другите два вида се засаждат само като декоративни дървета, иначе растат горите), така че няма как да не я познавате добре.

Този вид мед е незаменим като средство за лечение на ларингити, бронхити и трахеити. Има отхрачващо действие и е много ефективен като противовъзпалително и успокойтелно средство.

Изрично трябва да се отбележи, че липовият мед е изключително полезен при наранявания и болести на очната ретина.

Както повечето други видове мед, и липовият има силно тонизиращо и стимулиращо общите сили на организма действие.

Той помага за засилване на имунната система и за преодоляване на ежедневния стрес, на който се подложени в съвременното общество. Трябва да се има предвид, че оказва и леко слабително действие, тъй като активно действа прочистващо на стомашно-чревния тракт.

Сред най-ценните вещества, които съдържа липовият мед, са няколко витамина от групата Б, витамини К и Е, каротин, полезни микроелементи, биологично активни вещества и незаменими аминокиселини като лизин, хистидин, аргинин… Последната от тях взема активно участие в протеиновия обмен, а като цяло изобилието на аминокиселини в липовия мед спомагат при редовната му консумация нервната система да работи с нормални параметри.

Липовият мед е сред най-предпочитаните на пазара, макар и да не е разпространен толкова, акациев пчелен мед. Въпреки това, той бива възприеман от ценителите, познаващи качествата му, почти като деликатес.

Допълнителна информация

Тегло 0.250 kg