Call: 0878 666 354 | Email: info@deni11.com

Канела кори 0.050 кг

1.65 лв.

Category:

Описание

Подправка за млечни и тестени сладкиши, дребни сладки, компоти, мусове, печени ябълки, греяно вино, пунш, плодови салати.

Канелата е вътрешната кора на тропическо лаврово дърво, разпространено на о.Цейлон. Като диворастящо достига на височина до 20 метра, но при култивирането му се поддържа по-ниско като храст. Кората се обелва, изсушава и навива на руло или смила на прах.

Канелата се използва широко в кулинарията за ароматизиране на дребни сладки, кексове, торти, кремове и др. Комбинира се добре с карамфил, индийско орехче, звездовиден и обикновен анасон.

Напоследък канелата става все по-популярна и заради благотворния си ефект върху здравето. Медицински изследвания доказват способността й да намалява „лошия” холестерол и да повишава нивата на „добрия”, да регулира кръвната захар, да стимулира мозъчната дейност и да подобрява паметта.

Канелата в комбинация с мед се препоръчва за отслабване, тъй като пречи на натрупването на мазнини в организма. Сместа от канела и мед се използват също и като средство за бързо преодоляване на умора и отпадналост, както и за засилване на имунитета при простуда и грип.